LogoContact
Logo
Contact

Baggrund for BogSpiloppen

Lotte Buch Thodsen, der i dag er projektleder i BogSpiloppen, har hele livet arbejdet med børn i børnehaver. Hun oplevede, at der var børn, som aldrig fik læst højt derhjemme, selvom personalet i børnehaverne opfordrede forældrene til at læse højt, så var der bare nogle børn, der aldrig fik en historie af mor eller far. Årsagerne til den manglende lyst til at læse med sine børn kan være mange og er for BogSpiloppen underordnet - taberen i spillet er børnene, og det er dem vi zoomer ind på.

Lotte oplevede, at det ofte var svært, at finde roen til at fordybe sig i en bog og læse den færdig sammen med børnene, og bøgerne var ofte i så dårlig forfatning, at handlingen tit gik tabt med iturevne sider undervejs i højtlæsningen. De børn, der havde mest brug for at få læst højt, var som regel også de børn, der smuttede først. De kunne (og kan) simpelthen ikke holde koncentrationen.

Foreningen BogSpiloppen blev grundlagt i 2017, fordi Lotte kunne se et behov for at tilbyde højtlæsning og bøger til børn, der ikke får læst højt derhjemme.

I samarbejde med Else Andersen, der i dag sidder i bestyrelsen for BogSpiloppen, er der lagt utallige timers frivilligt arbejde, i at få stablet initiativet på benene. BogSpiloppen har på rekordtid opnået stor tilslutning fra institutionerne og modtaget en uvurderlig støtte fra Aarhus kommune såvel som diverse fonde. Dette har været altafgørende for BogSpiloppens udvikling og fortsatte eksistens.

Den fantastiske udvikling vi ser hos de deltagende børn, og den glæde og læsegejst vi oplever er uvurderlig - Vi kan ikke få armene ned af begejstring. BogSpiloppen vil så gerne bidrage til, at flere børn trives og udvikler sig positivt ift. fordybelse og læseglæde, og håber, at kommuner og fonde vil støtte foreningen fremover.

Lotte Buch Thodsen

Projekleder

Tlf: +4593866404

Email: bogspiloppen@gmail.com

Annelie Skyttehus

Projektleder

Tlf: +4593800946

Email: bogspiloppenas@gmail.com

Michael Buch Thodsen

Formand

Tlf: +4524464875

Email: bogspiloppen@gmail.com

Louise Klitgaard Bjørnholt

Udviklingskonsulent

Tlf: +4593800184

Email: bogspiloppenlk@gmail.com

Anne-Christinna Sommer

Frivillig koordinator

Tlf: +4593866404

Email: bogspiloppenac@gmail.com

Bestyrelsen

Beate Bjørndal

Næstformand

Tlf: +4593866404

Email: bogspiloppen@gmail.com

Louise T. Hansen

Bogassistent

Tlf: +4593866404

Email: bogspiloppenlth@gmail.com

Laura Blach Maltesen

Kommunikationsansvarlig

Tlf: +4593866404

Email: bogspiloppenlbm@gmail.com

Sociale medier

Oplysninger

Foreningen BogSpiloppen

Telefon: +45 93 86 64 04

Email: bogspiloppen@gmail.com

CVR-nr: 38688820

Møde og foreningslokaler: Silkeborgvej 342, 8230 Åbyhøj